Nemzetközi foci

A Barca óriási góllal verte a Real Madridot

Mindkét spanyol topcsapat az Egyesült Államokban haknizik felkészülés címen, és ha már arra jártak, Las Vegasban, az Allegiant Stadionban játszottak telt házas felkészülési mérkőzést egymással magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradóra.

Xavi edző nem variált sokat az összeállításon, felkészülés ide, vagy oda az ősi rivális ellen minden meccs presztizs meccs alapon a létező legerősebb összetételben küldte pályára a csapatát. Még a friss szerzemény, Robert Lewandowski is kezdett. Ancelotti mester más utat választott, a Real Madridban csak a szünetben állt be a megtörhetetlennek tűnő Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos középpályástrió, viszont a szintén nyári igazolásokat, Antonio Rüdigert és Aurélien Tchouaménit már az elejétől a pályára küldte.

A Barca mindjárt a mérkőzés elejétől magas letámadással próbálta megzavarni a Real labdakihozatalát, ami a 27. percben vezetett gólhoz. Éder Militao tört meg a nyomás alatt, és hibázott hatalmasat, amikor a saját 16-osa egyik oldaláról a másikra, és éppen Raphinhahoz ívelte a labdát, aki köszönte szépen, és irgalmatlan nagy gólt lőtt.

Thibaut Courtois ennél a pazar lövésnél tehetetlen volt ugyan, de a hajrában a Real kapusa mentette meg a nagyobb vereségtől csapatát. A hajrában előbb kétszer Ousmane Dembélé-, majd egyszer Sergino Dest lövésénél hárított bravúrral, ezért nyert csak 1-0-ra a Barcelona.

Felkészülési mérkőzés

Real Madrid–FC Barcelona 0–1 (0–1)
Helyszín: Las Vegas (Nevada), Allegiant Stadion

 

Real Madrid: Courtois – Lucas Vázquez (Odriozola, 70.), Militao (Jesús Vallejo, 62.), Alaba (Nacho, a szünetben), Rüdiger (F. Mendy, a szünetben) – F. Valverde (Modric, a szünetben), Camavinga (Casemiro, a szünetben), Tchouaméni (Kroos, a szünetben) – Rodrygo (Mariano, 70.), E. Hazard (Asensio, a szünetben), Vinícius Júnior (Ceballos, 70.)
Barcelona: Ter Stegen (Inaki Pena, 62.) – R. Araújo (Dest, 62.), Christensen (F. de Jong, a szünetben), Eric García (Piqué, 62.), Jordi Alba (Balde, a szünetben) – Gavi (Kessié, a szünetben), Busquets (Nico González, 62.), Pedri (Sergi Roberto, 62.) – Raphinha (Depay, 62.), Lewandowski (Aubameyang, a szünetben), Ansu Fati (O. Dembélé, a szünetben)
Gól: Raphinha (27.)

Olvasói sztorik