Nemzetközi foci

Így fogadták Lewandowskit a Barcelona-játékosok

Twitter.com/FCBarcelona
Twitter.com/FCBarcelona

Véget ért a nyár egyik átigazolási szappanoperája, Robert Lewandowski elköszönt a Bayern Münchentől, és a Barcelonába igazolt.

A 33 éves lengyel csatár követte az Egyesült Államokban tartozkodó Barcát, és a katalán klub ontotta magából az új szerzeményről szóló videókat.

Lewandowski üdvözli a Barcelona-szurkolókat:

És így fogadták újdonsült csapattársai:

„Mindig is komoly céljaim voltak, mert mindig nyerni akarok, ezzel a csapattal, ilyen sok jó képességű és nagyszerű játékossal a keretben pedig sokat elérhetünk a következő idényben” – foglalta össze gondolatait a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél 2020-ban és 2021-ben is az év játékosának választott lengyel támadó.

„Az elmúlt napok nagyon hosszúak voltak, de megszületett a megállapodás, így már koncentrálhatok életem következő szakaszára és kihívására” – mondta a lengyel játékos. Hozzátette, mindig is szeretett volna a spanyol bajnokságban, egy nagy csapatban futballozni, Xavi Hernández vezetőedzővel pedig már egyeztetett is.

Jó kezekben van nála a klub, egy pillanatig sem volt nehéz a Barcelona mellett döntenem. Xavira csodálatos jövő vár edzőként ennél a csapatnál, én pedig részese szeretnék lenni ennek

– nyilatkozta Lewandowski.

A Barca magyar idő szerint július 20-án hajnalban az Inter Miamival találkozik, majd felkészülési meccsen összecsap a Real Madriddal és a Juventusszal is. Az új idényben a csapat első tétmeccsére, egyben első bajnokijára augusztus 13-án kerül sor, amikor a Barca a Valladolidot fogadja.

Olvasói sztorik