Nemzetközi foci

Duplán jól járt a Barca: kevesebb fizetésért maradt a gólpasszkirály

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az FC Barcelona labdarúgócsapata két évvel meghosszabbította a francia Ousmane Dembélé szerződését.

A 25 éves világbajnok futballista előző megállapodása június végén járt le, és több hónapos egyeztetését követően jutott egyezségre a katalán klubbal. A mostani megállapodás értelmében korábbi fizetéséhez képest 40 százalékkal kevesebbet keres majd.

Dembélét 2017-ben, 140 millió euróért szerződtette a Barcelona. A támadó nagy reményekkel érkezett, azonban a várakozásoktól messze elmaradóan teljesített és sokszor volt sérült.

A januári átigazolási időszakra – az akkor már hónapok óta tartó, de eredménytelen tárgyalássorozat után – annyira megfagyott körülötte a levegő, hogy a klubvezetők nem terveztek vele szerződésének lejártával.

Közben a sajtón keresztül intéztek hozzá ultimátumot, amelyben arra kérték, hogy mielőbb önként távozzon. Dembélé azonban maradt, és tavasszal egészségesen, jó formában játszott – 13 gólpasszával ő lett a La Liga asszisztkirálya – ami fordulatot hozott az ügyében.

A támadó a katalán együttes honlapjának közlése szerint 150 tétmérkőzésen lépett pályára a Barcelona mezében, 32 gólja mellett 34 gólpasszt adott.

Olvasói sztorik