Nemzetközi foci

Volt még egy csavar a pazar tavaszt produkáló Barca-játékos ügyében

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

A nyári átigazolási pletykák cunamijában nehéz időként kiigazodni, de úgy tűnik, bekövetkezett egy újabb fordulat Ousmane Dembélé ügyében.

A Barcelona francia fenegyereke a 2022-es meccseken igazán meggyőzően teljesített, a naptári évben lejátszott 15 bajnokin 1 gólt és 11 gólpasszt szállított, és végül 13 assziszttal zárt, amivel ő lett a La Liga gólpasszkirálya.

A 25 éves szélsőt még hat napig köti a szerződés a Barcelonához, és az idény végén úgy nézett ki, elhagyja a klubot. A Barca még decemberben tette meg ajánlatát a játékosnak, aki azóta is ül rajta, de a spanyol Mundo Deportivo szerint hajlik arra, hogy mégis maradjon.

A 27-szeres francia válogatott Dembélét az átigazolási hírekben a Chelsea-vel boronálták össze, és a Barca edzője, Xavi állítólag már lemondott a játékosról, de a Mundo Deportivo szerint nagyon is örülne, ha végül bekövetkezne az utóbbi hetek alapján váratlannak tűnő fordulat. A lap szerint a labda Dembélé térfelén pattog, a Barca ajánlatát ismeri, immár rajta múlik, hogy valóban elkötelezi-e magát a maradás mellett.

Dembélé maradása nagyban befolyásolhatja a Barcelona nyári átigazolási terveit, mert ebben az esetben a klub lemond a Leedsben játszó Raphinha, vagy a PSG-től távozó Ángel Di María megszerzéséről.

Olvasói sztorik