Nemzetközi foci

Orosz csapathoz köti szerződés, bundesligás klub csapott le az ukrán focistára

Alexey Filippov / Sputnik / Sputnik via AFP
Alexey Filippov / Sputnik / Sputnik via AFP

A VfL Bochum labdarúgócsapata szerződtette az ukrán válogatott Ivan Ordecet. A 29 éves belső védő 2019 óta a Dinamo Moszkva játékosa, az ukrán válogatottban 12 alkalommal szerepelt.

Magas, fizikálisan nagyon erős, a párharcokban elég meggyőző, legyen az a levegőben vagy a földön. A lehető leghamarabb megpróbáljuk beépíteni a csapatba

– mondta a német klub sportigazgatója, Sebastian Schindzielorz.

Kapcsolódó
„Amikor a labda Dzsudzsákhoz kerül, minden megváltozik”
A Debrecen új vezetőedzője, Joao Janeiro nagyon jó véleménnyel van a Loki csapatkapitányáról, akinek a teljesítményét szerinte a fiatalabbak is irigykedve nézhetik még mindig.

Leigazolása a nemzetközi szövetségnek (FIFA) az orosz és ukrán klubokban szereplő légiósok és külföldi edzők átigazolására vonatkozó speciális szabályának köszönhető, amelyet az oroszok ukrajnai háborúja nyomán hozott. Ennek révén az ukrán egyesületekkel kötött szerződéseket automatikusan felfüggesztik a következő szezon végéig, az orosz klubok játékosai pedig egyoldalúan szüneteltethetik megállapodásaikat jövő június 30-ig.

Ordec legutóbb tavaly decemberben játszott tétmérkőzésen, a hború kitörése után érthetően már nem csatlakozott a Dinamo Moszkvához az orosz bajnokság tavaszi szezonjára.

Olvasói sztorik