Magyar foci

„Amikor a labda Dzsudzsákhoz kerül, minden megváltozik”

dvsc.hu
dvsc.hu

A Debrecen épphogy bennmaradt az előző szezonban az NB I-ben, a nyáron pedig elég komoly átalakuláson megy keresztül a klub: új tulajdonos érkezett, változott a szakmai vezetés is, és a korábban a többi közt Kisvárdán és Dunaszerdahelyen dolgozó Joao Janeirót nevezték ki vezetőedzőnek.

Kapcsolódó
Oroszországi vagyonból indított futballbirodalom részévé vált a debreceni focicsapat
A Debreceni Vasutas Sport Club hétfőn jelentette be, hogy az örmény NOAH Group többségi tulajdonrészt vásárolt. A konzorcium több focicsapatot is megvett már, de meglehetősen kevés sikerrel. Ennek a birodalomnak lett része a DVSC.

A portugál szakember az M4-nek adott interjút, ebben elmondta, hogy viszonylag gyorsan sikerült megegyezni a Lokival, ahol lépésről lépésre építkeznének, így Janeiro nem is akart olyan célokról beszélni, mint a nemzetközi kupaindulás elérése, inkább úgy fogalmazott, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel a lehető legtöbbet próbálja meg kihozni a csapatból. Aztán majd meglátják, ez mire lesz elég.

Van egy hitvallásom, miszerint a minőségnek nincs kora

– mondta arról, hogy szeretnének minél több fiatalnak lehetőséget biztosítani a következő szezonban. A távozók miatt is akadnak hiányposztok, de elsősorban az akadémiáról szeretné megoldani a helyzetet, de zárta ki, hogy lesznek új igazolások.

dvsc.hu

Külön kitért Dzsudzsák Balázs szerepére. A csapatkapitány szerződése lejárt a nyáron, de aztán sikerült vele megegyezni a folytatásról. Joao Janeiro nagyon örül neki, hogy egy ilyen játékost az öltözőben tudhat, és nemcsak a játéka miatt, hanem mert példakép lehet az akadémiáról érkező fiatalok számára.

„Rengeteget segít, és látható rajta, érdekli a klub sorsa. Még mindig óriási benne a szenvedély a játék iránt. Még mindig képes lehet sokat adni a csapatnak a pályán, de azon kívül is.

Még mindig látszik rajta, milyen magas minőséget képvisel. Amikor a labda hozzá kerül, minden megváltozik.

Elég csak a statisztikáit nézni az elmúlt szezonból, biztos vagyok benne, ezeket tartani tudja, a rengeteg gólpasszt és gólokat. Még mindig irigykedve nézhetnek a teljesítményére az akár tíz évvel fiatalabbak. Ha Dzsudzsák 45 évesen is hozná ezt a szintet, akkor nálam 45 évesen is pályán lenne, efelől semmi kétségem. Ő viszont ennél is többet jelent a számunkra” – mondta a szakember, aki azzal folytatta, hogy Dzsudzsák egy edzést sem hagy ki, mindig a maximumot nyújtja, ezzel pedig húzza a többieket is magával. Benne él a klub, a város, jegyezte meg Janeiro, aki annak is nagyon örül, hogy számos, Debrecenhez kötődő játékos is tagja a keretnek, mert ez ma már egyre ritkább.

Olvasói sztorik