Élő Nemzetközi foci

Felejthető meccsel kezdte meg a nemzetközi szereplését a Fradi

fradi.hu
fradi.hu

A Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott az FC Tobol vendégeként a Bajnokok Ligája selejtezőjének első mérkőzésén.

Jól kezdett a Fradi, azonnal szögletet harcolt ki, amiből aztán Franck Boli egy perc alatt vezetést szerezhetett volna, de a gólvonalon álló kazah védő blokkolni tudott. Nagy mezőnyfölényben játszott a Ferencváros, 64 százalékban birtokolta a labdát az első félidőben, de nehezen dolgozott ki helyzetet. Boli a 20. percben lőtt 15 méterről, ezt kivédte Mokin, de Zachariassennek illett volna a kipattanót nem a kapusba, hanem a hálóba rúgni. Túloldon főleg a gyors és jól cselező Brigido okozott gondot, de vagy nem találta el a kaput, vagy blokkolták a lövését, a legnagyobb Tobol-helyzetnél pedig Vécsei Bálint blokkolta a kapu felé tartó pattogó lövést.

Térfélcsere után rögtön nagyot védett Dibusz Dénes egy léc alá tartó lövésnél, majd a Fradi megpróbálta gyorsítani a játékot. Botka Endre távoli lövése után Zachariassen bevetődve próbált gólt lőni, de egyikük sem járt sikerrel. Ezután leült a meccs, sok ápolás, pontrúgás, csere szakította meg a játékot, egyedül az utolsó tíz perc pörgött föl, mert mindkét csapat egy kicsit kinyílt. Ennek ellenére egyik fél sem tudott előnybe kerülni, rendre blokkolni tudták a védők az utolsó passzokat, lövéseket. Sokat elmond a meccsről, hogy egy kontra végén Tokmac Nguen az égbe lőtte a labdát, majd nagyot üvöltve adta ki magából a frusztráltságát.

Gól végül nem esett még a hektikus hajrában sem, vagyis a budapesti visszavágón kell eldönteni a továbbjutást. A második mérkőzésre július 13-án, szerdán kerül sor 20:00-tól.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés

FC Tobol – Ferencváros 0-0
Központi Stadion, Kosztanaj.
jv.: Dario Bel (horvát)

FC Tobol: Mokin – Kairov, Malij, Tomasevics, Amanovics – Tagibergen, Jovancsics, Zsarjinbetov (Muzsikov – 68.) – Tosics, Zsaksziljikov (Vukadinovics – 76.), Brigido (Szergejev – 64.).

Ferencváros: Dibusz – Botka (Wingo – 77.), S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni, Zachariassen (Marquinhos – 62.), Vécsei (Esiti – 50.) – Tokmac, Boli (Bassey – 62.), A. Traoré.

sárga lap: Jovancsics (31.), Kairov (38.) ill. Vécsei (33.), Boli (38.), Laidouni (71.)

Elindult a meccs!

A Fradi új szerelésében lép pályára, a Tobol tiszta fehérben látszik. Boli rögtön az ellenfél tizenhatosához keveredett, de mentett a kazah csapat védője. A szögletből Vécsei veszélyeztet közvetlen közelről, de egy gólvonalon álló játékos blokkolt.

A főszereplők

A Fradi kezdőcsapatában nincs igazi meglepetés, bár Boli nem mindig élvezte a bizalmat a klubnál, idén tiszta lappal indulhat. Mellette Tokmac és az egyik új igazolás, Adama Traoré is kezdő. Túloldalon magyar szemmel nehéz bárkit is kiemelni, bár természetesen Zoran Tosicsról mindenki elmondta már, hogy két meccse volt a Manchester Unitedben is.

„Maximálisan kihoztuk ebből az időszakból, ami benne volt"

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző kedden úgy nyilatkozott, hogy a teljes kerete ugyan csak három edzőmeccs erejéig állt rendelkezésére, jól sikerült a felkészülés.

Maximálisan kihoztuk ebből az időszakból, ami benne volt. Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen egyetlen együttes sem lesz véletlenül bajnok. Talán némi előnyt jelenthet a Tobol számára, hogy a kazah bajnokság jelenleg is zajlik, ennek ellenére mi is felkészülten várjuk az idény kezdetét

– mondta Csercseszov.

Olvasói sztorik