Nemzetközi foci

Nagyon kapós lett a magyar válogatottat elintéző csatár

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP

A 20 éves albán válogatott csatár, Armando Broja a Chelsea játékosa, de az előző idényt kölcsönben a Southamptonnál töltötte, ahol 38 tétmeccsen 9 gólt szerzett, valamint volt egy gólpassza is.

A kölcsönszerződés lejártával Broja visszatért a Chelsea-hez, de még nem dőlt el, hogy a klubnál számolnak-e vele a következő idényben. Mivel minden jel arra mutat, hogy Romelu Lukaku a Chelsea-t elhagyva ismét az Interhez távozik, a londoni csapat várhatóan igazolni fog a csatársorba, ez pedig ronthatja Broja esélyeit.

Kérőkből viszont nincs hiány, a Goal.com szerint a támadóért zajló versenyben az előző idényben a Premier League hetedik helyén záró West Ham United áll a legjobban, amely 30 millió fontot (13, 8 milliárd forint) sem sajnálna érte.

Az érdeklődők közé tartozik még a portál szerint a szintén angol Everton, valamint két Serie A-csapat, a Napoli és az Atalanta is.

Az angliai születésű Broja 14 alkalommal szerepelt eddig az albán válogatottban, és négy gólt szerzett, ezek közül kettőt a magyar válogatott elleni vb-selejtezőkön – mindkétszer csereként beállva lőtte a győztes találatot.

Olvasói sztorik