Glyn KIRK / AFP
Nemzetközi foci sport

Mutatunk egy statisztikát azoknak, akik még mindig nem értik, hogy kaphattunk ki Albániától

Amikor a magyar válogatott oda-vissza kikapott az albán válogatottól a vb-selejtezőkön, sokan nem értették itthon, hogyan történhetett meg ez a csúfság.

Pedig az albán válogatottban több topligás játékos szerepelt, mint a magyarban, a minket mindkét meccsen elintéző Armando Broja például a Premier League-ben játszik, és kedden góllal vette ki a részét a Southampton Brentford elleni 4-1-es győzelméből.

1:03-nál látható Broja gólja:

Broja 16 meccs után 5 gólnál jár, és ő a legfiatalabb játékos idén az angol élvonalban, aki eljutott öt találatig, 20 évesen és 123 naposan köszönt be a Brentfordnak. Rajta kívül még egy U21-es játékos bizonyult eddig hasonlóan termékenynek, az arsenalos Bukayo Saka, aki hat gólt jegyzett.

Broja öt góljával James Ward-Prowse-zal holtversenyben a PL 11. helyén álló Southampton házi gólkirálya.

Megnéztük az NB I-es góllövőlistát, ahol a 2001-es születésűek közül a ZTE-ben játszó Skribek Alen volt eddig a legeredményesebb, aki az ősszel 18 találkozón 2 gólt szerzett a tabella 5. helyén telelő klubban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!