Nemzetközi foci

A Spurs lemondott Eriksenről, de a MU-nál örülnének neki

Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP
Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP

Június végén jár le Christian Eriksen szerződése a Brentfordnál, és egyelőre nem tudni, hol folytatja a dán középpályás, aki 11 meccsen egy gólig és négy gólpasszig jutott a Brentfordban.

Az angol lapok korábban azt írták, hogy a Tottenham szívesen látná újra a soraiban a 30 éves Eriksent, de a Times szerint az Antonio Conte által irányított londoni klub már letett arról, hogy leigazolja.

Érdeklődik iránta viszont egy másik Premier League-csapat is, a Manchester United, amelynek a középpályájáról Paul Pogba, Nemanja Matic, Juan Mata és Jesse Lingard is távozik a nyáron.

A Times úgy tudja, Eriksen mellett a Barcelona holland játékosát, Frenkie de Jongot is megpróbálja megszerezni a United. Az angol lap szerint Eriksen számára kedvezhet, hogy jól ismeri a MU új edzőjét, az Ajaxtól érkező Erik ten Hagot, mivel a holland klubnál edzett, mielőtt szerződést kapott volna a Brentfordtól.

Eriksen tavaly nyáron, a finnek elleni Eb-meccsen szívrohamot kapott, a pályán élesztették újra, majd pacemakert ültettek be neki. Sokáig az is kérdéses volt, hogy visszatérhet-e a profi futballhoz, az olaszországi szabályok miatt akkori klubja, az Inter felbontotta a szerződését, de alapos orvosi vizsgálatok után a Brentford leigazolta. Eriksen a dán válogatottba is visszatért, és ha sikerül a nyáron klubot találnia, akkor várhatóan ott lesz a katari világbajnokságon is.

Olvasói sztorik