Nemzetközi foci

Pogba a távozásáról: Meg akarom mutatni, hogy a MU hibázott

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Paul Pogba szerződése a hónap végén lejár a Manchester Unitednél, és nyílt titok, hogy a francia középpályás visszatér a Juventushoz, ahol négy bajnoki címnek, két olasz kupa- és két Szuperkupa-győzelemnek volt részese.

Pogumentary címmel az Amazon Prime készített dokumentumfilmet a világbajnok Pogbáról, amelyet pénteken mutatnak be, de néhány részlet már kiszivárgott.

Meg akarom mutatni a Manchesternek, hogy hibázott a klub, amikor sokáig várt azzal, hogy új szerződést ajánljon. Hogy mondhatják, hogy akarnak egy játékost, ha aztán nem ajánlanak semmit? Sosem láttam még ilyet

– mondja a filmben Pogba ügynökének, az április végén elhunyt Mino Raiolának.

A BBC és több angol forrás szerint a MU heti 300 ezer fontos fizetést (138 millió forint) ajánlott a játékosnak, de Pogba ezt blöffnek minősítette.

A 29 éves középpályás első manchesteri időszakára 2009 és 2012 között került sor, majd 2016-ban 105 millió eurót fizetett az angol klub, hogy megszerezze a Juventustól. A MU-val egy Európa Ligát és két Ligakupát nyert Pogba, aki sokszor került a kritikák kereszttűzébe, mert a teljesítménye elmaradt attól, amit például a 2018-as vébén nyújtott a válogatottban.

„Más vagy a klubodban. Érted? Mintha nem ugyanaz az ember lennél, amikor a MU-ban játszol. Ez nem normális. A francia válogatottban az igazi Pogba vagy, a Juventusban látott Pogba, akit mindenki szeret. A Manchesternél meg mintha valami blokkolna” – magyarázza a filmben Raiola a játékosnak.

Olvasói sztorik