Nemzetközi foci

Morata kikosarazta az angol klubokat, a Juve nagyvonalú ajánlatot tett érte az Atléticónak

Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Álvaro Morata az elmúlt két idényt kölcsönben a Juventusnál töltött, de június 30-án lejár a kölcsönszeződés, és vissza kell térnia az Atlético Madridhoz. Hogy aztán tényleg visszatér-e, az egyelőre kérdéses, mivel a Gazzetta dello Sport azt írja, a Juventus edzője, Massimiiliano Allegri szeretné a következő idényben is a csapatában tudni a spanyol csatárt, és az Atletinek cserébe fel is ajánlana egy játékost.

Az olasz napilap szerint a Juve megadná azt a lehetőséget a madridiaknak, hogy három játékos, Moise Kean, Adrien Rabiot és Denis Zakaria közül válasszanak egyet Moratáért cserébe.

A három delikvensből kettő, Rabiot és Zakaria középpályás, Kean viszont Moratához hasonlóan csatár, és az előző idényben átlagosan 229 percenként szerzett gólt, míg Morata 266 percenként.

A Gazzetta szerint a 29 éves Morata az Arsenalt és a Newcastle Unitedet is kikosarazta, vagyis nem vágyik a Premier League-be, úgyhogy a Juvénak most az Atléticót kell megpuhítania, hogy Allegri az ősszel is számíthasson az 56-szoros spanyol válogatott támadóra.

Aki 2014 és 2016 között is játszott már a torinói klubban, amellyel eddig két bajnoki címet, három olasz kupát és egy Szuperkupát nyert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik