Nemzetközi foci

„A FIFA cserben hagyott minket” – kiakadt az utolsó vb-pótselejtezőn elbukó csapat edzője

KARIM JAAFAR / AFP
KARIM JAAFAR / AFP

Costa Rica kedd este 1-0-ra legyőzte az interkontinentális pótselejtezőn Új-Zélandot, ezzel utolsóként kvalifikálta magát a katari világbajnokságra.

Kapcsolódó

Mindössze a harmadik percben járt csak a találkozó, amikor a mindent eldöntőnek bizonyuló találat esett, némi mázlival került a labda az egykori Arsenal-játékos, Joel Campbell elé, aki nem hibázott.

Azért nem mondhatni, hogy eseménytelen lett volna a meccs a későbbiekben sem, főleg miután Kosta Barbarouses a 69. percben egy bokagyilkos becsúszással kiállíttatta magát.

Nem is emiatt dühödtek föl az új-zélandiak, hanem még az első félidő végén történtek miatt. A Newcastle Unitedet erősítő Chris Wood ugyanis kapuba talált a 40. percben, de a játékvezető megnézte videón a gólpasszt, amely előtt Matthew Garbett lerántotta Oscar Duartét.

Mohammed Abdulla bíró így aztán törölte a gólt és ezzel haragította magára az óceániai csapatot, amely így egymás után harmadjára bukja a vb-részvételt az utolsó interkontinentális selejtezős körben.

„Egyértelműen mi voltunk a jobb csapat, ez nem is kérdéses. Egy csapat dominált, a miénk. Szerintem a játékvezetői teljesítmény időnként borzalmas volt, de döntsék el az emberek, igazam van-e. Amikor megnéztük az Ausztrália-Peru mérkőzést, jó színvonalú európai játékvezetést láttunk.

A FIFA hibázott, amikor egy ilyen fontos mérkőzésre ilyen bírót küldött. Cserben hagytak minket, mert olyan embert jelöltek ki, aki korábban még nem szerepelt ilyen szintű találkozón

– idézi a tfbl.com.au Új-Zéland szövetségi kapitányát, Danny Hayt.

Kapcsolódó
Ezt benézték a perui sámánok, Ausztrália jutott ki a vébére
Az ausztrálok sorozatban ötödik, összességében hatodik vb-szereplésükre készülhetnek.

Valószínáleg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség megvizsgálja majd a kapitány panaszát, de aligha áll majd Hay oldalára a kérdésben. Eközben Costa Rica joggal ünnepli története ötödik világbajnoki szereplését, sorozatban harmadszor harcolta ki a részvételt a legjobbak között. A közép-amerikai együttes az E csoportba került, ahol Spanyolország, Németország és Japán lesz az ellenfele.

Interkontinentális vb-pótselejtező

Costa Rica – Új-Zéland 1-0 (1-0)
gól: Campbell (3.)
kiállítva: Barbarouses (69.)

Olvasói sztorik