Nemzetközi foci

A játékvezető vigasztalta az ukrán játékost, miután elúszott a vb-szereplés

Wales egy öngólnak köszönhetően legyőzte vasárnap Ukrajnát, ezzel pedig kijutott a katari világbajnokságra.

A walesi válogatott 1958 után vehet részt ismét a tornán.

Az ukránok is mindössze másodszor kvalifikáltak volna, de úgy vágtak neki a pótselejtezős mérkőzéseknek, hogy a keret nagy része hónapok óta nem játszott az orosz-ukrán háború miatt. Így már az is elismerésre méltó, hogy egy hajszállal maradtak le a kijutásról, ám így is rendkívül csalódottak voltak a futballisták a lefújás után. Ekkor készült egy erős fotó is: a mérkőzés játékvezetője, Antonio Mateu Lahoz odament az összetörten guggoló Olekszandr Zincsenkóhoz, hogy megvigasztalja.A Manchester City játékosa a múlt héten sírva beszélt a háborúról.

Michael Steele/Getty Images

A meccset követően azért többen is megjegyezték, hogy Lahoz a fújásaival Ukrajnát sújtotta, például az első félidőben volt egy erősen tizenegyesgyanús eset, amikor Joe Allen rúgta fel az ellenfelét a tizenhatoson belül, de végül nem ítélt büntetőt a spanyol.

Mi tényleg megtettünk mindent, amit csak tudtunk, remélem az emberek Ukrajnában majd arra emlékeznek, micsoda erőfeszítéseket tettünk. Elnézést szeretnék kérni, amiért nem szereztünk gólt, de sajnos ilyen a sport

mondta az ukránok szövetségi kapitánya, Olekszandr Petrakov.

Walesre majd az Egyesült Államok, Irán és Anglia vár (ebben a sorrendben) a katari világbajnokság csoportkörében.

Kapcsolódó
Messi öt gólt rúgva előzte meg Puskást, de Ronaldo is nagyot játszott
Haaland duplázni tudott, Spanyolországnak az utolsó pillanatig küzdenie kellett a pontért.
Olvasói sztorik