Nemzetközi foci

Sírva beszélt a háborúról az ukrán focista

ANDY BUCHANAN / AFP
ANDY BUCHANAN / AFP

Megrázó nyilatkozatot adott Olekszandr Zincsenko, a Manchester City ukrán labdarúgója. Ukrajna szerdán Skóciában lép pályára világbajnoki pótselejtezős meccsen, a játékos pedig az azt felvezető sajtótájékoztatón beszélt a könnyeivel küzdve a hazájában zajló háborúról.

Minden ukrán egy dolgot akar, hogy érjen véget a háború. Beszéltem több emberrel is a világ számos pontján, és ukrán gyerekekkel is, akik nem is értik, mi történik Ukrajnában. Csak egy dolgot akarnak, csak arról álmodnak, hogy érjen véget ez az egész. Szerintem sok országban fel sem fogják, hogy ma Ukrajnáról van szó, de holnap már bárki mást megtámadhatnak

– mondta Zincsenko, akik szerint a világ csak közösen léphet fel az agresszió ellen.

Kapcsolódó
Mosolyt csalna a háború sújtotta arcokra az ukrán válogatott
Szerdán Skóciában szeretne egy lépéssel közelebb kerülni a nagy álomhoz, a vb-szerepléshez.

Arról is beszélt, hogy nekik, labdarúgóknak mindent meg kell tenniük a világbajnoki részvétel kiharcolásáért, hogy legalább ennyi örömet szerezzenek. Tudják, érzik, hogy az országuk figyel rájuk és szurkol nekik. Nem lesz ugyanakkor könnyű dolguk, a keret több tagja sem játszott az utóbbi hónapokban.

Európában már csak egy hely kiadó, ezért Wales, Skócia és Ukrajna küzd. A skót-ukrán meccset márciusról halasztották el a háború miatt. A párharc győztese vasárnap Cardiffban lép pályára, azon a mérkőzésen dől el az utolsó európai kvóta sorsa.

Olvasói sztorik