Nemzetközi foci

Már megnyerték a bajnokságot, de még azért beperelik a legnagyobb riválist

Diogo Cardoso/DeFodi Images via Getty Images
Diogo Cardoso/DeFodi Images via Getty Images

A portugál bajnok FC Porto bejelentette hivatalos honlapján, hogy bepereli a Sporting CP-t.

A bajnokság első két helyén végző csapata február 11-én játszott egyymással botrányos mérkőzést, a 2-2-vel végződő rangadó lefújása után ugyanis a játékosok és stábtagok között tömegverekedés alakult ki a pályán. A dulakodásban mintegy negyvenen vettek részt, hosszú percekig káosz uralkodott a pályán.

A portugál szövetség májusban elkezdte kivizsgálni a történteket, de tovább rontott a helyzeten, hogy a Sporting klublegendája, Manuel Fernandes a következőt mondta a klub honlapján az évzárón:

„Sokan gratuláltak az FC Porto bajnoki címének, pedig tavaly ilyenkor ugyanezt a gesztust ők nem tették meg nekünk.

A Sporting CP csak azért veszítette el az első helyet, mert a Porto elleni két meccset elcsalták. Ezért nem lettünk bajnokok, de jövőre visszavágunk.

Nem kellett sokat várni az ősi rivális válaszára sem, az FC Porto úgy döntött, hogy majd a bíróság igazságot tesz a kérdésben.

„A tegnapi hamis és sértő állítása miatt a klubunk vezetősége úgy határozott, hogy jogi lépéseket tesz a Sportin Clube de Portugal ellen. Majd a bíróság ítéletet hoz arról a súlyos és sűrűn megismétlődő vádról, amivel a Sporting hergeli a médiát” – áll a Porto közleményében.

Olvasói sztorik