Nemzetközi foci

Mourinho könnyeivel küzdve ígérte meg, hogy az AS Románál marad

OZAN KOSE / AFP
OZAN KOSE / AFP

Hatvanegy év után nyert ismét európai kupát az AS Roma: 1961-ben a Vásárvárosok Kupáját, idén pedig az újonnan indult Konferencia Ligát húzta be a csapat. A rómaiak vezetőedzője, José Mourinho történelmet írt a Feyenoord elleni 1-0-s sikerrel, ugyanis ő az első szakember, aki az UEFA jelenlegi mindhárom sorozatát megnyerte és abban is első, hogy négy különböző csapatot is európai kupasikerig vezetett. A Portóval és az Interrel Bajnokok Ligáját, a portugálokkal még UEFA Kupát, a Manchester Uniteddel Európa Ligát nyert korábban.

Mourinhót meglepték a játékosai a sajtótájékoztatón:

Szerencsés vagyok: a játékosaim a legjobbjukat nyújtották a döntőben. Készen álltak az igazság pillanatában. A Konferencia Liga volt a mi BL-ünk. Ezen a szinten vagyunk jelenleg, ezért a trófeáért küzdöttünk. A klub rég nem volt érdekelt ilyen mérkőzésen

mondta a meccs után José Mourinho, aki azzal folytatta, hogy sokan hajlamosak alábecsülni a Konferencia Ligát, de ez is egy döntő volt, amit meg kellett nyerni. Ő a maga részéről sosem felejti az első sikert, amikor a Barcelona 1997-ben KEK-et nyert, ő pedig Bobby Robson segítője volt.

Kapcsolódó
A Roma védője a társait gyepálva ünnepelte a győzelmet
Lehet, hogy viccelődni próbált a társakkal, de kissé fura stílusban tette.

Az elmúlt hetekben, hónapokban több olyan pletyka is napvilágot látott, hogy komoly ajánlatokkal bombázzák Mourinhót, kiszemelte magának a Newcastle United, de a PSG-ről is lehetett hallani. A portugál azonban elkötelezett, erről a könnyeivel küzdve beszélt a Sky Italiának.

Maradok, efelől senkinek se legyen kétsége. Még, ha jönnek is ajánlatok, akkor is a Románál maradok

mondta.

Az öltözőben is ment az ünneplés:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik