Nemzetközi foci

Mbappé: Ahhoz, hogy valaki nagy játékos legyen, őszintének kell lennie

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Kylian Mbappé döntött, a PSG francia sztárja nem megy a Real Madridhoz, hanem aláírja új, három évre szóló szerződését a párizsi klubbal.

Mbappé persze nem zárta ki azt a lehetőséget, hogy egyszer még a Real játékosa legyen, és elárulta, mielőtt meghozta a döntését, előtte közöle Florentino Pérezzel, a madridiak elnökével, hogy nem megy egyelőre sehova Párizsból.

„Nagyon tisztelem őt, és a klubot is. Úgy éreztem, fontos, hogy személyesen közöljem vele a döntésemet.

Ahhoz, hogy valaki nagy játékos legyen, őszintének kell lennie

mondta Mbappé.

A 28 góljával a Ligue 1 gólkirályi címét begyűjtő támadó azt mondta, Nicolas Sarkozy korábbi, és Emmanuel Macron jelenlegi köztársasági elnök is azt tanácsolta, hogy ne hagyja el Franciaországot, ő pedig nem a klub által ajánlott busás összegek – 300 millió eurós aláírási pénz, évi 100 millió eurós fizetés –, hanem szentimentális okok miatt maradt Párizsban.

A PSG célja egyértelmű, történelmet írni, és megszerezni a klub első BL-trófeáját, és ebben ősztől olyan klubok próbálják majd megakadályozni, mint a Real, a Manchester City, a Bayern vagy a Liverpool. Mbappé elárulta, a Real mellett épp a Liverpool volt a másik igazán komoly érdeklődő, de Jürgen Kloppéknak is nemet mondott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik