Nemzetközi foci

Már zsebben volt a bajnoki cím, odaadták a tizenegyest a kapusnak

ANDREJ ISAKOVIC / AFP
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

A szerb futballbajnokság utolsó fordulója előtt az volt a kérdés, hogy a két belgrádi csapat közül a Crvena zvezda vagy a Holender Filipet foglalkoztató Partizan lesz-e a befutó?

A záró kör előtt a zvezda állt jobban, amely nem is tette meg azt a szívességet a nagy riválisnak, hogy kiengedi a kezéből a végső győzelmet, és a Vozdovac elleni 3-1-es sikerrel zsinórban ötödször, története során harmincharmadszor lett bajnok.

A Vozdovac elleni meccs hosszabbításában, 2-1-es állásnál tizenegyeshez jutott a Crvena zvezda, és a labda mögé a kapus, Milan Borjan állt. A horvátországi születésű, de kanadai válogatott Borjan be is lőtte a tizenegyest, aztán végigsprintelte az egész pályát, hogy a tábor előtt ünnepeljen.

A 34 éves, 63-szoros kanadai válogatott Borjannak – aki török, bolgár, román és lengyel csapatban is védett – ez volt pályafutása első gólja. A bajnoki cím mellé még a kupát is megnyerheti a zvezda, a május 26-i fináléban a Partizan lesz az ellenfél. A két csapat dominanciájáról mindent elmond, hogy a zvezda 100, a Partizan 98 pontot szerzett, míg a harmadik helyezett Cukaricki 60 pontot hozott össze.

Olvasói sztorik