Nemzetközi foci

Elborult a szurkolók agya, amikor az ellenfélnél játszó korábbi kedvencük 11-est akart rúgni

Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Botrány tört ki az olasz harmadosztályban játszott Foggia-Catanzaro meccsen, amikor a hazaiak korábbi játékosa, Pietro Iemmello akart elvégezni egy tizenegyest.

A meccsen 5-1-re vezetett már a Catanzaro, és Iemmello két gólt is szerzett, így érhető, ha a mesterhármas reményében odaállt a labda mögé. A hazai szurkolók azonban mindent elkövettek, hogy ebben megakadályozzák, előbb bedobáltak mindent, amit csak lehetett, majd az egyik drukker berohant a pályára, és meg akarta ütni a focistát, aki az utolsó pillanatban vette észre a támadóját.

Az ultrát kivezették, de előbb még a kezét a torka előtt végighúzva egyértelmű üzenetet küldött Iemmello felé.

Aztán befutott még egy szurkoló, végül tíz percet állt a játék, mire sikerült elvégezni a tizenegyest, de Iemmello helyett csapattársa, Sounas lőtte, akinek a kísérletét kivédte a kapus, a kipattanót azonban Gatti bepasszolta.

A 30 éves Iemmello összesen három idényt töltött korábban a Foggiánál, legjobb teljesítményt a 2015-2016-os bajnokságban nyújtotta, amikor a harmadosztályban 29 gólig jutott.

A mostani meccs 6-2-es Catanzaro-győzelemmel zárult. A csapat a 3. helyen áll, a Foggia a 8., és nagy valószínűséggel mindkét csapat ott lesz majd a feljutásért zajló rájátszásban.

A képen Iemmello még a Perugia mezében látható, ott focizott a 2019-2020-as idényben.

Olvasói sztorik