Nemzetközi foci

Chiellini és Dybala döntetlennel búcsúzott

MARCO BERTORELLO / AFP
MARCO BERTORELLO / AFP

A Juventus házigazdaként 2-2-es döntetlent játszott a Lazióval az olasz labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában, Giorgio Chiellini és Paulo Dybala torinói búcsúmérkőzésén.

Kapcsolódó
Coming outolt Jake Daniels, a Blackpool 17 éves csatára
Ezzel a brit labdarúgás történetének második nyíltan meleg profi futballistája lett.

A szezon végén távozó csapatkapitány, Chiellini kezdő volt a Juventusban, amelyben 17 évet játszott. Mivel ez volt az utolsó hazai meccse, a 17. percben cserélték le a közönség ovációja közepette.

A 37 éves Európa-bajnok hátvéd kilenc bajnoki címet és öt Olasz Kupát nyert, illetve kétszer jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába a torinói együttessel, amelynek színeiben ez volt az 560. hivatalos mérkőzése.

A lecserélésekor Chiellini a csapatkapitányi karszalagot az ugyancsak búcsúzó argentin Paulo Dybalának adta át, majd tett egy tiszteletkört a szurkolók előtt. Dybala a 78. percben hagyta el a pályát, a közönség őt is emlékezetes ünneplésben részesítette.

A hazaiak Dusan Vlahovic és Álvaro Morata góljaival az első félidő után 2-0-ra vezettek, a rómaiak Alex Sandro öngóljával szépítettek, majd a 96. percben Sergej Milinkovic-Savic egyenlített.

Serie A, 37. forduló

Juventus – Lazio 2-2 (2-0)
gól: Vlahovic (10.), Morata (36.), illetve Alex Sandro (51., öngól), Milinkovic-Savic (90+6.)

 

Sampdoria – Fiorentina 4-1 (2-0)
gól: Ferrari (16.), Quagliarella (30.), Thorsby (71.), Sabiri (83.), illetve González (89., 11-esből)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik