Nemzetközi foci

Guardiola visszalőtt a BL-kiesés miatt beszólóknak

DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP
DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Real Madrid elleni BL-elődöntő egy ideig még fájni fog a Manchester Citynek és Pep Guardiolának.

Az angol bajnok hazai pályán 4-3-ra nyert, majd a visszavágón, a Bernabéu-stadionban is vezetést szerzett, és egészen a 90. percig úgy tűnt, semmi nem veszélyezteti, hogy a döntőbe jusson. Aztán Rodrygo a 90., majd a 90+1. percben is betalált, így következhetett a hosszabbítás, ahol Karim Benzema révén a Real megszerezte azt a gól, amivel megváltotta a jegyét a Liverpool elleni párizsi fináléra.

A napokban két korábbi Manchester United-játékos, Dimitar Berbatov és Patrice Evra is beleállt az elveszített elődöntő miatt Guardiolába.

Berbatov beszűkült látásmódról beszélt, valamint arról, hogy Guardiola nem rendelkezik a győztes mentalitással, míg Evra úgy fogalmazott, Guardiola úgy viselkedik a kispadon, mintha a PlayStationön játszana, és nincs B terve, ha az eredeti elgondolása besül.

„Egyszerű a válasz, a csapatnak most is ugyanolyan a karaktere, nincs szó arról, hogy Madridban az utolsó percekben elveszítettük volna az egyéniségünket. Azt mondják, nincs karaktere a csapatnak, mert szerezhetett volna két gólt is, e helyett kapott kettőt. Aztán azt mondják, hihetetlen erős karaktere van a csapatnak, mert 22 gólt szerzett az utolsó öt bajnokin. Sajnálom, de ezzel egyáltalán nem értek egyet. Az egyéniség az, amit a csapat az elmúlt öt évben felépített, és amit háromnaponta megmutatott a különféle sorozatokban.

Evra és Berbatov nem volt ott Madridban az utolsó néhány percben. Játszottam ellenük, és amikor a Barcelonával megsemmisítettük őket a Manchester United elleni BL-döntőben, nem láttam azt a karaktert és egyéniséget, amit most hiányolnak

– lőtt vissza Guardiola, amikor szembesítették a kritikákkal.

Bár a BL-döntő nem jött össze, a City jó úton halad, hogy öt idényen belül a negyedik bajnoki címét is bezsebelje, mivel két körrel a vége előtt három pont az előnye a Liverpool előtt.

Olvasói sztorik