Nemzetközi foci bajnokok ligája

Guardiola: 180 percen keresztül zseniálisak voltunk

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Minden idők egyik legjobb Bajnokok Ligája-elődöntőjét vívta egymással a Real Madrid és a Manchester City: az angolok a hazai 4-3-as siker után a 90. percig 1-0-ra vezettek Spanyolországban is, végül mégsem jutottak be a fináléba.

Kapcsolódó
Ancelotti: Három olyan csapatot ejtettünk ki, amely megnyerhette volna a BL-t
A spanyol bajnok edzője a közönséget is dicsérte.

Rodrygo ugyanis a 90., és 91. percben szerzett góljával fordított, a hosszabbításban pedig már csak Karim Benzema szerzett gólt tizenegyesből, és 6-5-ös összesítéssel kiharcolta a továbbjutást.

„Az egész meccsen zseniálisak voltunk, de csak az számít, ki szerzi a legtöbb gólt. Tudtuk, mit tett korábban a Real, de nem tudtuk megakadályozni, hogy velünk is megtegyék. Amikor a legjobb állapotban voltunk, akkor fordította meg a párharcot” – nyilatkozta csalódottan.

A Real sorozatban harmadszor állt fel reménytelennek tűnő, vesztes pozícióból: a nyolcaddöntőben a PSG, a negyeddöntőben pedig a Chelsea ellen is kisebbfajta csoda kellett a továbbjutáshoz.

Meg kell békélnünk a sorsunkkal. Szükségünk lesz egy-két napra, de fel fogunk állni

tette hozzá Guardiola, akire még nagy feladat vár a bajnokságban. A City ugyanis mindössze egy ponttal vezet a rivális Liverpool előtt, és ezt az előnyt a hátralévő négy fordulóban a Newcastle (otthon), a Wolverhampton (idegenben), a West Ham (idegenben) és az Aston Villa (otthon) ellen kell kiharcolnia.

Márpedig a szerdai kiesés után egy bajnoki cím is óriási diadal lenne.

Kapcsolódó
A Real Madrid megcsinálta, amit még soha senki sem tudott a BL-ben
Benzema a góllövés, a Real Madrid pedig a feltámadások királya

Guardiola elmondta, korábban is érte már kínos kudarc a Bajnokok Ligájában. Példaként hozta fel a 2011-12-es elődöntőt, amelynek első mérkőzésén a Barcelonával 1-0-ra kikapott a Chelsea vendégeként, a visszavágón azonban hiába vezetett már 2-0-ra, az angolok – több mint 50 percet emberhátrányban játszva – 2-2-re egyenlítettek.

„De igen, ez a mostani vereség is nehéz, nem tagadhatom. Annyira közel voltunk ahhoz, hogy bejussunk a Bajnokok Ligája döntőjébe. Az első félidőben nem játszottunk olyan jól, de a másodikban mi irányítottuk a játékot. Nem éreztük magunkat veszélyben, sőt, akadt még két jó lehetőségünk, amelyek közül Jack Grealishé abszolút ziccernek számított. És amikor a legjobbak voltunk, akkor kaptunk gólt. Aztán egy percen belül még egyet.”

180 percen keresztül zseniálisak voltunk, de a Real egy góllal többet szerzett, mint mi.

Guardiola statisztikájához egy érdekes adalék: nyolcszor is akadt olyan BL-búcsú, amikor csapata percek alatt több gólt is kapott.

Olvasói sztorik