Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Real Madrid megcsinálta, amit még soha senki sem tudott a BL-ben

Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images
Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images

A Real Madrid szerda este hosszabbítás után 3-1-re legyőzte a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájában, amivel bejutott a döntőbe.

Kapcsolódó
Sima kettős győzelem helyett City-bukás: BL-döntős a Real Madrid
A 90. percben még az angolok álltak továbbjutásra, de aztán feltámadtak a hazaiak.

A szakírók korábban egyértelműen az angolokat tartották esélyesebbnek a párharcban, különösen az első mérkőzés után, de a spanyolok egy hosszabbításban szerzett duplával ledolgozták a hátrányukat. Végül Karim Benzema tizenegyesével sikerült behúzni a párharcot is, ezzel 15 gólos az idei BL-ben. Jól mutatja milyen brutális formában van a francia, hogy mindezt 5.81-es xG-vel hozta össze, vagyis háromszor annyi gólt lőtt, mint amennyit a helyzeteinek minősége mutat.

Nem csak Benzema szárnyal azonban, az egész csapat annyira együtt van, hogy ez volt a harmadik párharc, amit megfordított. A nyolcaddöntőben, a negyeddöntőben és a szerdai elődöntőben is úgy jutott tovább a Real Madrid, hogy az egyik meccset elveszítette. Mióta így bonyolítják le a BL-t, erre még egyik csapat sem volt képes.

És hogy teljes legyen az öröm, a spanyol bajnok edzője, Carlo Ancelotti ötödjére jutott fináléba a Bajnokok Ligájában, ami új rekordnak számít a sorozat történetében. Az i-re Párizsban rakhatja fel a pontot a Real Madrid, ellenfele a Liverpool lesz a döntőben.

Olvasói sztorik