Nemzetközi foci

Van egy nap, amikor képtelenség legyőzni a Barcát

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Pierre-Emerick Aubameyang két góllal, Ousmane Dembélé két gólpasszal járult hozzá a Barcelona 3-1-es győzelméhez a Celta Vigo ellen.

A télen érkezett gaboni csatár már 11 gólnál jár a bajnokságban, és csak egy találattal marad el a Barca házi gólkirályától, a Celta ellen szintén betaláló Memphis Depaytól.

Dembélé pedig 12. és 13. gólpasszát osztotta ki, ezzel vezeti a spanyol bajnokságban ezt a statisztikai mutatót, annak ellenére, hogy sérülés, koronavírus és egyéb okok miatt 16 meccsről is hiányzott.

Ha lehetne, a Barca bizonyára mindig kedden játszana a bajnokságban, a csapat mérlege ugyanis így fest a hét második napján: 23 győzelem és 10 döntetlen. Akármelyik napot nézzük, egyetlen másik spanyol csapatnak sincs ilyen jó mérlege, mint a Barcának a keddi játéknapokon.

A Celta Vigo gólját Iapo Aspas szerezte egy szokatlan Marc-André ter Stegen-hiba után. Ha a német kapus megoldása meglepő is volt, abban nincs semmi szenzáció, hogy a spanyol válogatott csatár beköszönt a Barcának, ugyanis a 21. században Diego Forlánnal holtversenyben ő szerezte a legtöbb gólt a katalánok ellen, tízet.

Aspas 18 góljával második a góllövőlistán Karim Benzema mögött (26), és a vigóiak góljainak majdnem a 43 százalékát ő szerezte, ami mutatja, mennyire fontos a csapata számára.

Olvasói sztorik