Nemzetközi foci

Aubameyang közelebb lőtte az ezüsthöz a Barcát

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP
A katalánok otthon intézték el a Celta Vigót.

Hazai pályán 3-1-es győzelmet aratott a Barcelona a Celta Vigo ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában. A keddi mérkőzés hőse a kétgólos Aubameyang volt, a Barca harmadik találatát Depay szerezte.

Kapcsolódó
Hátrányból fordított, behúzta elmaradt meccsét a Liverpool
Sadio Mané fejelte a győztes gólt Birminghamben.

A hazaiak védője, Araújo a második félidőben összefejelt csapattársával és elájult. Azonnal kórházba szállították, az első hírek szerint agyrázkódást szenvedett.

A kiesés elől menekülő Granada hazai pályán 1-0-ra legyőzte az Athletic Bilbaót, a hazai csapatban Collado volt eredményes, aki a Ferencváros korábbi csatárától, Uzunitól kapta a gólpasszt. A Granada jelenleg öt ponttal előzi meg a 18. Mallorcát.

A Betis 3-0-ra nyert a Valencia otthonában, a két csapat legutóbb április 23-án, a Király Kupa döntőjében találkozott egymással, akkor 1-1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel a sevillai csapat győzött.

A Valencia immáron hét mérkőzés óta nyeretlen a La Ligában, sevillai riválisa azonban továbbra is versenyben van a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik hely megszerzéséért.

A Betis az 1935-36, az 1959-60 és az 1975-76-os idény után története során negyedszer győzte le oda-vissza egy bajnoki szezonban a Valenciát, írta az MTI

La Liga, 36. forduló

Granada – Athletic Bilbao 1-0 (1-0)
gól: Álex Collado (35.)

 

Valencia – Betis 0-3 (0-0)
gól: Willian José (57.), Canales (87.), Borja Iglesias (89.)

 

FC Barcelona – Celta Vigo 3-1 (1-0)
gól: Depay (30.), Aubameyang (41., 48.), illetve Iago Aspas (50.)

Olvasói sztorik