Nemzetközi foci

Mourinho magyarázatot és tiszteletet vár a VAR által megítélt büntető után

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Gyorsan megpecsételődött a Roma sorsa a Fiorentina elleni bajnokin, mivel a firenzei csapat már a 11. percben 2-0-ra vezetett.

A meccs után a Roma edzője, José Mourinho bírózott egy sort, mivel úgy érezte, nem volt jogos a Fiorentinának megítélt büntető.

„Hosszú ideje várunk a magyarázatra, de nem kaptuk meg. A csütörtöki Konferencia Liga-elődöntő miatt fáradtak voltunk fizikailag és mentálisan, míg az ellenfelünk egy hétig készülhetett a meccsre. Ez az egyik magyarázat, de én inkább Banti úr magyarázatára vagyok kíváncsi. Láttam a felvételt a tizenegyeshez, a védőnk hozzáért a támadóhoz, de nem volt szabálytalanság. A bíró a közelben volt, és nem ítélt tizenegyest, Banti úr azonban a VAR-szobában úgy látta, közbe kell avatkoznia” – mondta Mourinho, aki azért hozzátette, hogy jobban játszott a Fiorentina, de felettébb zavarja, hogy vannak esetek, mint a mostani tizenegyes, ahol magyarázatot várna, de nem kap.

„Igen, döntőben vagyunk, ami érzelmileg és fizikailag is megterhelő egy olyan klubnak, mint a Roma, de közben a bajnokságban is játszanunk kell, és ami a csapattal történik, az őszintén szólva túl sok. Tudjuk, hogy a Roma-drukkerek tisztelnek minket, de tiszteletet várunk a világban a Bantiktól is, akik ülnek a kényelmes székükben, és sok-sok pontot elvettek már tőlünk”.

A Football Italia megemlíti, hogy a közvetítés során a vitás eseteket elemző szakértő, Luca Marelli azt mondta, nem volt jó döntés a VAR-szobából felülbírálni a bíró, Marco Guida döntését, mert minimális kontakt volt csak.

Két fordulóval a vége előtt a 6. Roma, a 7. Fiorentina, valamint a 8. Atalanta is 59 ponttal áll. A 6. helyezett az ősszel az Európa Liga csoportkörében szerepelhet, a 7. pedig selejtezőt játszik a Konferencia Ligában.

Olvasói sztorik