Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci

A horvátok tékozló fiúja az új MU-edző egyik kiszemeltje

Erik Ten Hagnak, a Manchester United Ajaxtól érkező új edzőjének lesz dolga bőven, mert a csapat nagyon szétesett a bajnoki hajrában, utolsó öt meccsén mindössze négy pontot szerzett, legutóbbi öt idegenbeli mérkőzését pedig kivétel nélkül elveszítette, és ezeken csak két gólt lőtt.

Amióta a MU bejelentette, hogy Ten Hag érkezik, megy a találgatás, hogy kiket igazol a klub, és a Focus nevű német oldal most bedobta a Stuttgartban játszó balhátvéd, Borna Sosa nevét.

Kapcsolódó
Hogyan nézhet ki Ten Hag irányításával a Manchester United?
A Manchester United megtalálta az új edzőjét, de ő hogyan formálhatja a csapatot a saját képére, mennyire alkalmas egyáltalán erre a jelenlegi keret? Hogyan nézhet ki az Erik Ten Hag által megálmodott játék?

A Focus szerint Luke Shaw sérülése és Alex Telles rossz formája miatt indokolt lenne a korábban a Barcelona, az Arsenal és a Tottenham érdeklődését is felkeltő Sosa leigazolása.

A Dinamo Zagrebben nevelkedő Sosa 2018-ban igazolt a Stuttgarthoz, ahol az előző idényben kiemelkedőt nyújtott, kilenc gólpassza volt, amivel ebben a mutatóban a bajnokság legjobbjai közé tartozott. Idén sem teljesít rosszul, nyolc gólpassza van, a Stuttgartban ezzel ő az asszisztkirály (a Bundesligában ebben a mutatóban ismét a tavalyi legjobb, Thomas Müller áll az élen 17 gólpasszal), de csapata az utolsó forduló előtt osztályozós helyen áll.

Sosa szerződése 2025 nyaráig szól, de úgy tűnik, akár bennmarad a csapata, akár nem, ő már idén nyáron váltani tud. A 24 éves játékos az Eb előtt két szék között a pad alá esett, mivel a német válogatottat szerette volna választani, de mivel 21 éves kora után is szerepelt a horvát csapatban, így a németek kénytelen voltak lemondani róla. A horvát kapitány, Zlatko Dalic pedig kijelentette, ilyen előzmények után biztosan nem számít rá.

Kapcsolódó
Így marad le az Eb-ről a leglúzerebb futballista
Borna Sosa mindent felégetett maga mögött a horvátoknál, majd kiderült, mégsem lehet német válogatott.

Dalic azóta meggondolta magát, és Sosa a vb-selejtezőkön megkapta a lehetőséget, így ötszörös horvát válogatottnak mondhatja magát. A nyáról pedig lehet, hogy MU-játékosnak.