A következő élő közvetítés része Sokkolták a Liverpoolt, a második félidőben így is összehozta a BL-döntőt

45 per űrfoci kevés volt, döntőbe jutott a Liverpool

David Ramos/Getty Images
David Ramos/Getty Images

Az első pillanattól látszott, hogy teljesen más lesz a második mérkőzés, mint a liverpooli, mert a Villarreal játékosai elképesztő intenzitással támadták le ellenfeleiket. Boudaye Dia villámgyorsan betalált Capoue okos legurításából, a nyomás pedig folyamatosan nőtt a Liverpoolon. Egy tizenegyest még megúszott Klopp csapata, de a második bekapott gólt nem, Coquelinről lemaradt Alexander-Arnold egy beadásnál, aki köszönte szépen a rövid fölsőbe fejelt az ötös sarkáról.

Térfélcsere után teljesen más lett a meccs, egyrészt a szünetben becserélt Luis Díaz nagy lendülettel szállt be, másrészt a Villarreal is védekezőbb felfogásban lépett pályára. A 61. percig így is tartották a 2-2-es állást a párharcban, de Fabinho ritmusváltása megzavarta a spanyolokat, a tizenhatoson belül visszakapta a labdáját és Rulli lábai között gólt lőtt. Így megint a hazaiaknak kellett volna betalálniuk, de a rohanásból a Liverpool profitált, a több helyzetet is elpuskázó Díaz közvetlen közelről fejelt egyenlítő gólt.

Ha ez nem lett volna elég, a Villarreal nagy letámadása is visszafelé sült el, Keita gyors indításánál Sadio Mané megelőzte Rullit, kicselezte Foyth-ot és az üres kapuba gurított. A hajrára teljesen szétesett a Villarreal, még több gólt is kaphatott volna, Capoue pedig még ki is állíttatta magát.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik