Nemzetközi foci

A MU edzője lett az osztrákok új kapitánya

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP

Ralf Rangnick lett az osztrák futballválogatott szövetségi kapitánya.

A jelöltek között ott szerepelt az idény elején még a Ferencvárosnál edzősködő Peter Stöger is, a befutó azonban Rangnick lesz, aki ennek ellenére megtartja tanácsadói szerepkörét a Manchester Unitednél.

Az angol klubnál Ole Gunnar Solskjaer menesztése után nevezték ki Rangnickot, aki a mostani idény végeztével veszi át a világranglista 23. helyén álló osztrák válogatottat.

Az előző kapitány, Franco Foda márciusban köszönt le, miután nem sikerült kijuttatnia a csapatot a katari világbajnokságra.

Ausztria a Nemzetek Ligájában június 3-án Horvátországban szerepel, három nappal később pedig Bécsben fogadja Dánia legjobbjait. A 63 éves Rangnick a 2024-es Európa-bajnokságig szóló szerződést írt alá, de ha az együttes kijut a tornára, akkor a 2026-os világbajnokságig hosszabbítanak vele.

Rangnickkal a MU 25 tétmeccséből mindössze tízet nyert meg, a hatodik a tabellán, és szinte biztos, hogy nem odaérni az első négybe, vagyis ősszel nem szerepelhet a BL-ben. Az már korábban kiderült, hogy a nyártól az Ajax mostani edzője, Erik ten Hag veszi át a United irányítását.

Kapcsolódó
Hogyan nézhet ki Ten Hag irányításával a Manchester United?
A Manchester United megtalálta az új edzőjét, de ő hogyan formálhatja a csapatot a saját képére, mennyire alkalmas egyáltalán erre a jelenlegi keret? Hogyan nézhet ki az Erik Ten Hag által megálmodott játék?
Olvasói sztorik