Nemzetközi foci

Jöhet a bombameglepetés az osztrák kispadon

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Pénteken kora délután kiderül, ki veszi át Franco Foda helyét az osztrák labdarúgó-válogatott élén. Vajon bejön a nagy durranás, vagy be kell érniük egy volt ferencvárosi edzővel?

Pénteken, valamivel 13 óra előtt vége lesz a hetekig tartó gyötrelmes bizonytalanságnak, írta a Der Standard, utalva arra, hogy az Osztrák Labdarúgó Szövetség megnevezi az új szövetségi kapitányt.

Kapcsolódó
A Manchester United menedzsere kimondta a kőkemény igazságot
Jelenleg a hatodik helyen áll a csapat, és már csak négy mérkőzése van hátra. A Bajnokok Ligája-induláshoz az első négyben kellene végezni.

Gerhard Milletich elnök Peter Schöttel sportigazgatót bízta meg a jelöltek felkutatásával, és a Kurier szerint meg is találta a megoldást a Manchester Unitedet irányító Ralf Rangnick személyében.

Amíg a szövetség tagadta, hogy lett volna kapcsolatfelvétel Rangnickkal, addig Andreas Herzog, Markus Schopp és a legutóbb a Ferencvárost irányító Peter Stöger megerősítette a tárgyalásokat, de az is kiderült, hogy Ralph Hasenhüttl, Oliver Glasner és Adi Hütter visszautasította a lehetőségeket.

És akkor még nem ejtettünk szót Vladimir Petkovicról, aki 2014 és 2021 között svájci kapitány volt, legutóbb pedig Bordeaux-ban dolgozott, de februárban menesztették.

Négy és fél éve Stöger volt az elsőszámú jelölt, de ő akkor kölni munkája miatt nem vállalta a feladatot. Most azonban boldogan állna a szövetség rendelkezésére, és őt anyagilag is elviselné a vezetés. Mellesleg ismeri az ausztriai helyzetet, ami lehet előny és hátrány is. Petkovic jóval drágább megoldás lenne…

Az osztrák válogatott legközelebb június 3-án lép pályára, amikor a Nemzetek Ligája A divíziójának 1. csoportjában Horvátország lesz az ellenfél Eszéken.

Olvasói sztorik