Nemzetközi foci

Két német rádióst inzultáltak az angol drukkerek az EL-elődöntőn

Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

2-1-re győzött az Eintracht Frankfurt a West Ham United otthonában az elődöntő első meccsén, így a német csapat nagy lépést tett, hogy bejusson az Európa Liga döntőjébe.

Kapcsolódó
Elsült Angelino lába, előnyt szerzett a Leipzig az Európa Liga-elődöntőben
A Frankfurt a West Ham United otthonában szerzett előnyt.

A mérkőzés során két német rádióriportert inzultáltak a lelátón az angol drukkerek, írja a Guardian. Az eset az angolok egyenlítőgólja után történt, amikor a hazai drukkerek ráugrottak a két német újságíróra, és Tim Brockmeier headsetjét letépték, majd a földre dobták.

„Megtámadtak minket. Ledobták a kollégám, Tim headsetjét. Kicsit rendbe kell szednem magam. Meglátjuk, hogy vannak-e a közelben biztonságiak” – mondta a közvetítés során Philipp Hofmeister. A két német rádióst végül a félidőben máshova ültették.

Hofmeister a Bildnek azt nyilatkozta, hogy végig olyan érzése volt, hogy bármikor kaphat egy ütést hátulról, és az angol futballről szőtt álmai ezzel szertefoszlottak.

A West Ham elítélte az incidenst, és azt ígérte, hogy ha azonosítják a résztvevőit, akkor határozatlan időre kitiltják őket a stadionból, és idegenbe sem kísérhetik el a csapatot.

Az elődöntő frankfurti visszavágóját május 5-én vívják.

A kiemelt képen a West Ham szurkolói a Dinamo Zagreb elleni EL-meccs előtt láthatóak Zágrábban.

Olvasói sztorik