David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
Nemzetközi foci

Egyetlen kaput eltaláló lövéssel verték meg a Barcelonát

A Rayo Vallecano vasárnap meglepetésre 1-0-ra legyőzte az FC Barcelonát a La Liga 21. fordulójának pótmeccsén.

A vendégek nagyon hamar, már a hatodik percben megszereztték a vezetést, miután Álvaro Garcia kapott nagy kiugratást, amit a bal alsó sarokba lőtt.

Ezután az történt, amire számítani lehetett, nyomott a Barca, de gólt nem tudott lőni – legalábbis szabályosat, Ferran Torres betalált a kapuba, de lesen volt a lövés pillanatában, aminek a kipattanóját lőtte be. Térfélcsere után még nagyobb lett a katalánok nyomása, Xavi is mindent megpróbált, bekülte Adama Traorét, Luuk de Jongot és Memphis Depayt is, de képtelen volt feltörni az ellenfél védelmét.

Árulkodó statisztika, hogy a Barcelona 75 százalékos labdabirtoklás mellett sem talált be, míg a Rayo Vallecano úgy nyert, hogy háromszor lőtt kapura az egész meccsen. A listavezető Real Madridnak ezzel egyetlen pont kell már csak a bajnoki címhez az utolsó öt fordulóban.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.