Nemzetközi foci

A MU új edzője elhozná korábbi játékosát a Barcából

Ina FASSBENDER / AFP
Ina FASSBENDER / AFP

Most még Ralf Rangnick irányítja a Manchester Unitedet, de már tudni lehet, hogy a következő szezontól az Ajaxtól érkező Erik ten Hag lesz az angol cspaat új edzője.

Kapcsolódó
A nagy bejelentés: Erik ten Hag lesz a Manchester United menedzsere
A holland szakember a nyáron veszi át az irányítást, 2025-ig szóló szerződést írt alá.

Rangnick azt nyilatkozta, hogy a nyáron alaposan át kell majd alakítani a keretet, és úgy tűnik, Ten Hagnak konkrét elképzelései vannak arról, hogy kiket szeretne a csapatában látni.

A Sport nevű spanyol oldal azt írja, az új projekt egyik arca Frenkie de Jong lehet, aki korábban az Ajaxnál már volt Ten Hag játékosa, jelenleg pedig a Barcelona focistája.

Kapcsolódó
Hogyan nézhet ki Ten Hag irányításával a Manchester United?
A Manchester United megtalálta az új edzőjét, de ő hogyan formálhatja a csapatot a saját képére, mennyire alkalmas egyáltalán erre a jelenlegi keret? Hogyan nézhet ki az Erik Ten Hag által megálmodott játék?

A 24 éves De Jong alapembernek számít a Barcelonában, amelyben idén 27 bajnokin jutott szóhoz, minden sorozatot számolva pedig 42 meccsnél tart már. A szerződése 2026 nyaráig köti a Barcához, amely nem szeretne megválni tőle, de ha a MU borsos árajánlatot tesz érte, az a Sport szerint gondolkodóba ejtheti az anyagi nehézségekkel küzdő katalán klub vezetését.

A spanyol lap szerint Ten Hag 250 millió euróból gazdálkodhat a nyári átigazolási időszakban, ebből a Barca által 2019-ben 86 millióért megvett De Jong megszerzése mellett futná még egy-két klasszisra.

A Sport úgy tudja, ha De Jong távozna, a Barcelona a valenciai Carlos Solerrel pótolná, akinek nagyon jó idénye van, 27 bajnokin 11 gól és 5 gólpassz került a neve mellé idén.

Olvasói sztorik