Nemzetközi foci

Leléphet a szezon végén a Juventus legendája

MARCO BERTORELLO / AFP
MARCO BERTORELLO / AFP

Az olasz válogatott csapatkapitánya, Giorgio Chiellini azt fontolgatja, hogy a szezon végén távozik a Juventus csapatától és az észak-amerikai MLS-ben folytatja pályafutását, írta Fabrizio Romano, az átigazolási ügyekre szakosodott újságíró.

Kapcsolódó
Rossi védelmébe vette Szoboszlait: El kell fogadni, hogy ő is hibázhat
A magyar válogatott szövetségi kapitánya meglátta a pozitívumot abban, hogy Anglia ellen zárt kapuk mögött játszik majd a csapat.

A tapasztalt középhátvéd jelenlegi szerződése 2022 júniusában jár le, így az MLS július 7-én kezdődő második átigazolási időszakára potenciális célpont lehet.

Az már biztos, hogy olasz válogatott csapattársa, Lorenzo Insigne július 1-jétől csatlakozik a Toronto FC-hez, ez lendületet adhat Chiellininek is, akit korábban többször hírbe hoztak az MLS-szel.

Chiellini egész pályafutását Olaszországban töltötte, 2002-ben, 17 évesen mutatkozott be a másodosztályú Livornóban, szerepelt 37 mérkőzés erejéig a Fiorentinában, 2005 óta azonban a Juventust erősíti.

A legendás védő 505 klubmérkőzésen lépett pályára, 33 gólt és 21 gólpasszt jegyzett. Kilencszer nyert bajnokságot, ötször Olasz Kupát, kétszer játszott Bajnokok Ligája-döntőt. 116 meccsen lépett pályára az olasz válogatottban, a tavalyi Európa-bajnokságon csapatkapitányként szerzett aranyérmet.

Olvasói sztorik