Nemzetközi foci

Egy aranylabdást is vád alá helyeztek, eltilthatják a Juventus és a Napoli elnökét

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP
A Juventus, a Napoli és a Tottenham vezetője is hosszú eltiltásra számíthat egy olaszországi pénzügyi botrányban való érintettsége miatt, írta az MTI.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) által az olasz sportbíróságon megindított eljárásban az ügyészség kedden egyéves eltiltást kért Andrea Agnelli Juventus-elnökre, míg Fabio Paratici korábbi igazgatóra – aki azóta már a Tottenhamnél dolgozik – 16 hónapost.

Kapcsolódó
A DVTK kispadján ült az edző, pedig a szegedi futballcsapat alkalmazottja?
Dragan Vukmir ügye egyre cifrábbnak tűnik, legalábbis a két klub közleménye szerint.

Agnellit, Paraticit és további 59, labdarúgásban dolgozó tisztségviselőt azzal vádolnak, hogy az elmúlt években meghamisították 11 klub – közte öt Serie A-s csapat – pénzügyi jelentéseit.

A vád szerint néhány játékos esetében valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen.

Aurelio De Laurentiist, a Napoli tulajdonos-elnökét is vád alá helyezték, rá 11 hónapos eltiltást kértek, Pavel Nedved aranylabdás játékosra – aki jelenleg a Juventus alelnöke – pedig nyolc hónaposat. Emellett a Juventustól 800 millió, a Napolitól 392 millió eurós büntetést szeretnének behajtani.

A La Gazzetta dello Sport című napilap szerint első ítélet húsvét utánra várható, míg a fellebbezési tárgyalás májusban lehet.

Olvasói sztorik