Mourinho lekurvázta és kirúgta, de ismét a csúcson a Chelsea egykori doktornője

Eva Carneiro milliós munkaügyi pert nyert, klubot vett és készül a katari vébére.

Hét éve még az internet és az angol futball egyik nagy sztárjának számított Eva Carneiro, a Chelsea labdarúgócsapatának orvosa, aki összerúgta a port José Mourinhóval, sőt, egészen a munkaügyi bíróságig vitte az ügyét.

Kapcsolódó
A vereség után összeveszett a drukkerekkel a Chelsea védője
César Azpilicueta nem csupán a bekiabálásokat vette zokon, hanem a gúnyos tapsot is.

A probléma 2015 augusztusában egy Swansea elleni (2-2-vel zárult) bajnokin kezdődött. A hajrában Eden Hazard megsérült, a portugál doktornő berohant a pályára, hogy segítsen rajta. Ez azonban kiborította Mourinhót, hiszen így a belga futballistának le kellett mennie.

A menedzser úgy gondolta, Hazard-nak nem történt komoly baja, és szerinte elvárható, hogy a kispadon ülők tisztában legyenek a mérkőzésen történtekkel és a szabályokkal.

Egy felvétel szerint azt kiabálta a pályára berohanó orvosnak, hogy „Hagyd el a pályát, te k**rva!”, majd a találkozó utáni sajtótájékoztatón is bírálta Carneirót és segítőjét, később pedig eltiltotta őket a kispadtól.

A doktornő szeptember 22-én elhagyta a klubot, 2016 januárjában munkaügyi bírósághoz fordult, és végül másfél millió euró kártérítést kapott.

A Sun a héten arról írt, hogy a 48 éves Carneiro most ismét a csúcson van. Egyrészt – Andy Murray-vel együtt – befektetett egy hetedosztályú futballklubba, a Lewes FC-be, másrészt kapott egy új állásajánlatot is.

A katari Aspetar Ortopédiai és Sportorvosi Kórház kérte fel az együttműködésre, és számít rá a novemberi világbajnokság idején is.