Nemzetközi foci

Sorjáztak a szép gólok az Inter meccsén, de ellopta a show-t a focista, akit azért kellett lecserélni, mert nem tudta kivenni a fülbevalóját

Cucco Ricucchi / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Cucco Ricucchi / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Inter 3-1-re győzött a Spezia ellen a Serie A 33. fordulójában.

A Spezia előtt adódott az első helyzet, de Gyasi már túl közel került Handanovichoz, és nem tudta átemelni a labdát az Inter kivetődő kapusa fölött.

Az Inter egy ideig nem találta a fogást a hazai csapaton, aztán szép góllal került előnybe: Brozovic ívelte fel a labdát D’Ambrosiónak, aki megnyert egy fejpárbajt, és Brozovic 15 méterről szétlőtte a jobb felsőt.

A szünet előtt Correa lőhette volna a második Inter-gólt, de hiába próbálkozhatott pár másodpercen belül kétszer is, a Spezia-védők mindkétszer blokkolni tudták.

A fordulás után fél perc alatt egyenlíthetett volna a Spezia, ám a csereként beszálló Agudelo beadás helyett inkább éles szögből lőtt, pedig belül a társ sokkal jobb helyzetben volt. A meccs legfurább jelenete egy másik hazai cseréhez fűződik, Maresca bíró kiszúrta, hogy Nzola fülbevalóban akart pályára lépni, és leküldte, hogy vegyek ki az ékszert. Az angolai támadó percekig szenvedett, de nem járt sikerrel, így tíz perccel később bejött helyett egy másik hazai játékos, Antiste.

A hazaiak lelkesen fociztak, de egyenlítés helyett jött a második Inter-gól, Perisic remekül vette vissza a labdát, majd adta is középre, ahol Lautaro Martínez pont annyira ért bele, hogy a bal sarokban kössön ki.

Maggiore látványos bombájával a Spezia ugyan megfelezte a hátrányát,

de a ráadásban Alexis Sánchez mindent eldöntött.

Serie A, 33. forduló:

Spezia – Internazionale 1-3 (0-1)
gól: Maggiore (88.), illetve Brozovic (31.), Lautaro Martínez (73.), A. Sánchez (90+3.)

Olvasói sztorik