Nemzetközi foci

A Liverpooltól érkezik a Milan új csatára

MIGUEL MEDINA / AFP
MIGUEL MEDINA / AFP

Elmúlt két bajnokiján gólképtelen maradt a Milan, a Bologna és a Torino ellen is 0-0 lett a végeredmény, így a csapat fontos pontokat hullajtott el a bajnoki címért folyó harcban.

Bár a két középcsatár, Zlatan Ibrahimovic és Olivier Giroud 8-8 góljukkal a Milan házi gólkirályainak számítnak Rafael Leaóval holtversenyben, a 40 éves svéd klasszis egyre többet sérült, francia kollégája pedig eldöntött ugyan fontos rangadókat, máskor viszont hosszú meccseken át nem hallatott magáról.

Ráfér tehát csatárposzton az erősítés és a frissítés is a Milanra, és Sport Mediaset nevű olasz csatorna úgy tudja, a klub mindenben megállapodott Divock Origivel, a Liverpool belga csatárával.

A 26 éves Origi szerződése lejár a nyáron a Poolnál, így átigazolási díj nélkül kerülhet a Milanhoz, amely évi 3,5 millió eurós fizetést ajánl neki.

A 32-szeres belga válogatott támadó 2014 óta játszik a Liverpoolban, igaz, közben egy-egy idényt kölcsönben a Lille-nél és a Wolfsburgnál töltött. A mostani idényben minden sorozatot számolva 14 meccsen kapott csak lehetőséget Jürgen Klopptól, és öt gól, valamint három gólpassz került a neve mellé. Az öt góljából egyet a BL-ben szerzett – éppen a Milan elleni idegenbeli meccsen.

Olvasói sztorik