Nemzetközi foci

Ha továbbra is vaktölténnyel tüzel a Milan, elúszik a régóta vágyott bajnoki cím

Michele Maraviglia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Michele Maraviglia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Mivel a Napoli és az Inter is rangadót nyert a hétvégén (előbbi Bergamóban, a címvédő Torinóban, a Juve otthonában tudott győzni), a Serie A-t vezető Milan kényszerhelyzetben volt, de nem tudta sikerrel venni az akadályt, 0-0-s döntetlent játszott a Bolognával a San Siróban.

Kapcsolódó
Pontokat szórt el a Milan, sűrűsödik az élmezőny
Az első helyett viszont nem bukta el. Még.

Pedig azt nem lehet mondani, hogy a Milan ne próbálkozott volna a Bologna ellen, hiszen a kissé fura dizájnnal bíró negyedik mezét most avató csapat összesen 33 lövést regisztrált a meccsen, mégis egy kövér 0 virított az eredményjelzőn.

Az Opta a 2004-2005-ös idény óta gyűjti a Serie A-meccsek statisztikáit, az azóta eltelt időszakot nézve a Bologna elleni nullázás egy negatív rekordot jelentett a Milan szempontjából, korábban ugyanis nem volt arra példa, hogy ilyen sok lövésből egyetlen gólt sem szerzett.

Fontos megjegyezni, hogy a 33 kísérletből mindössze 7 találta el a Bologna el a kapuját, és hasonló volt a statisztika a mostanit megelőző meccsen, a Cagliari ellen, ott 21 lövésből 6 ment kapura.

Vagyis az utolsó két meccset nézve a Milan 54 lövésből szerzett egyetlen gólt, ami meglehetősen vérszegény statisztika.

Az is látványos, hogy a piros-feketék sok pontot dobnak el a kicsik ellen, az idényben már 14 pontot bukott a Milan a tabella második felében tanyázó ellenfelekkel szemben, miközben a rangadókon nagyon jól teljesített: az Inter, a Napoli, a Juventus, a Roma, az Atalanta és a Lazio elleni találkozókon a megszerezhető 30 pontból 21-et besöpört.

A hétvégén a Napoli előtt egy ponttal még mindig vezető Milan a Torinóhoz látogat, amely ellen ősszel nagy szenvedések árán, egy Olivier Giroud-góllal győzött le, tavaly májusban viszont 7-0-ra verte.

Ha csak az elmúlt néhány fordulóból indulunk ki, akkor nagy gólfesztivál ezúttal nem várható, mivel a Toro 3, a Milan 4 gólt szerzett utolsó öt bajnokiján.

Olvasói sztorik