PAUL ELLIS / AFP
Nemzetközi foci sport

Visszavonult az edző, akihez hasonló még nem volt Angliában

Bejelentette visszavonulását Neil Warnock angol labdarúgóedző, aki nyolcszor ünnepelhetett feljutást aktuális csapatával, írta az MTI.

Kapcsolódó
„Csak a csapatra koncentrálok” – Szalah nem akar beszélni a liverpooli szerződéséről
A brit sajtó szerint akár pályafutása végéig a klubnál maradhat.

A 73 éves Warnock 1980-ban kezdte edzői pályafutását, utoljára a másodosztályú Middlesbrough-t irányította, de novemberben közös megegyezéssel elhagyta a klubot.

Összesen 1603 meccsen ült a kispadon az angol futball valamelyik profi osztályában, ami a nyolc feljutáshoz hasonlóan rekordot jelent.

Warnock 14 csapatot irányított, ezek közül a Scarborough volt az első, amelyet 1986-87-ben új szintre emelt. Később a Plymouth-szal a harmadosztály playoffjának megnyerésével jutott fel (1995-96), a Notts Countyval előbb a második (1989-90), majd az első osztályba lépett (1990-91), de vele került fel a Premier League-be a Huddersfield Town (1994-95), a Sheffield United (2005-06), a Queens Park Rangers (2010-11) és a Cardiff City (2017-18) is.

Warnock úgy fogalmazott, semmit sem veszített abból a lelkesedésből, ami ahhoz kell, hogy irányítson egy csapatot, de több időt szeretne a családjával tölteni.

Élvezem azokat a dolgokat, amiket évek óta nem csinálhattam. Sok időt töltök a családtagjaimmal, a kutyáimmal, és elkezdtem biciklizni is

– tette hozzá.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!