ANP / ANP MAG / ANP via AFP
Nemzetközi foci

Mégis eladják, milliárdokat érhet Maradona legendás meze

Aukcióra bocsátják Diego Maradona mezét, amelyet az 1986-os, angolok elleni labdarúgó világbajnoki mérkőzésen viselt.

Kapcsolódó
Befejezték a nyomozást Diego Maradona halálával kapcsolatban
A következő hetekben lehet következménye.

A brit Sotherby’s aukciós ház szerdai közlése szerint az argentin világsztár ereklyéjéért várhatóan legalább négymillió fontot (1,8 milliárd forintot) kell majd fizetnie annak, aki meg akarja vásárolni, írta az MTI.

1986. június 22-én, a mexikóvárosi Azteca Stadionban Maradona két gólt szerzett, egyet kézzel (az „Isten keze” néven elhíresült találatánál a támadó kézzel ütötte a kapuba a labdát, de a játékvezető és az asszisztensek ezt nem vették észre), egyet a saját térfeléről indulva szóló végén.

A mez eddig a korábbi angol válogatott középpályás Steve Hodge tulajdonában volt, ő cserélt mezt a legendás ellenfelével.

„34 éve megvan az ing, és soha nem próbáltam meg eladni. Hihetetlen érzelmi értéke van. Voltak, akik állandóan kerestek, Diego halála óta folyamatosan csörög a telefonom, kínos és kellemetlen helyzet, hogy mindenkit vissza kell utasítanom. Találkoztam olyan cikkekkel, amelyek szerint milliókat kérek a mezért. Ez hazugság és tiszteletlenség. A mez nem eladó” – nyilatkozta a Tottenham egykori játékosa még 2020-ban, Maradona halálát követően.

Az eddig legdrágábban értékesített labdarúgómez Peléé volt: a brazilok háromszoros világbajnoka az 1970-es vb-döntőben hordta azt a felsőt, ami kicsit több, mint 157 ezer angol fontért (akkori árfolyamon közel 60 millió forintért) talált új gazdára 2002-ben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!