Nemzetközi foci

Hosszabbítana újjászülető kulcsemberével a Barcelona

CRISTINA QUICLER / AFP
CRISTINA QUICLER / AFP

A Barcelona újrakezdte a tárgyalásokat Ousmane Dembélével a szerződés meghosszabbításáról, írta forrásaira hivatkozva az ESPN-nek, amely szerint Mateu Alemany sportigazgató Marokkóban találkozik a csatár ügynökével, Moussa Sissokóval.

Kapcsolódó
Megmentőnek igazolták, de csak egyszezonos csodának tűnik a Real csatára
A madridi klub anno 63 millió eurót fizetett ki Luka Jovicért, aki hosszú évekre megoldást jelenthetett volna csatárposztra. Ehhez képest Zinédine Zidane és Carlo Ancelotti is csak elvétve játszatta eddig, és nem úgy tűnik, hogy jobbra fordulna a helyzete.

A portál úgy tudja, Alemany hétfőn érkezett Marrákesbe, és keddig ott is marad, hogy tárgyaljon egy esetleges új megállapodásról. A menedzser utalt arra, hogy a Barca megváltoztatta álláspontját Dembélével kapcsolatban, akinek a szerződése a nyáron jár le, és akinek még januárban azt mondták, keressen magának új klubot.

Ez egy figyelemre méltó fordulat a három hónappal ezelőttihez képest, amikor Dembélé folyamatosan kimaradt a Barca keretéből. Azonban Xavi Hernandez érkezésével megváltozott a helyzet, számított játékosára, aki a legutóbbi 10 Barca-mérkőzésen egy gólt és nyolc gólpasszt jegyzett.

Ugyancsak új megállapodást kaphat Ronald Araújo, akinek a szerződése 2023-ban jár le, és akivel kapcsolatban azt rebesgetik, hogy a Manchester Unitedtől és a Liverpooltól is komoly ajánlatot kapott.

A 23 éves védő azonban inkább a Barcánál szeretne maradni.

Dolgozunk egy új megállapodáson, így a héten még lesznek megbeszéléseink és remélem, hogy hamarosan megoldódik minden, mert hosszú évekig szeretnék még ennél a klubnál maradni

– nyilatkozta az uruguayi válogatott játékos.

Olvasói sztorik