Nemzetközi foci

A Barcelonáé jelenleg a topligák leghosszabb veretlenségi sorozata

Adria Puig / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Adria Puig / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Pedri szenzációs góljával nyerte meg a Barcelona a Sevilla elleni rangadót: a 19 éves középpályás lövőcselei révén kétszer is megugrasztotta a védőket, majd precíz lövést küldött a jobb alsóba.

1:19-nél látható a győztes gól:

A győzelemmel a Barcelona már második a tabellán, és ha megnyeri az elmaradt meccsét, akkor még közelebb kerül az éllovas Real Madridhoz, bár relatív, hogy nyolc mérkőzéssel a vége előtt a kilencpontos hátrány mennyire számítana közelinek.

Pedri gólja előtt a gólpasszt Ousmane Dembélé szállította, aki a csapathoz hasonlóan nagyon komoly formajavuláson ment keresztül. A francia szélsőnek 10 gólpassza van az idényben, ennél többet csak honfitársa, a realos Karim Benzema osztott ki.

A Barca utoljára december elején, a Betis ellen szenvedett vereséget (0-1 hazai pályán), azóta viszont 14 fordulót hozott le zakó nélkül, ez a topligák jelenlegi leghosszabb veretlenségi sorozata. A katalánok egyhuzamban három hazai meccset játszottak le kapott gól nélkül (Bilbao 4-0, Osasuna 4-0, Sevilla 1-0), ilyen sorozatuk legutóbb két éve volt.

Olvasói sztorik