Nemzetközi foci

Óriási fordulat állhat be a Barca-játékos ügyében

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP

Januárban kevés egyértelműbb dolog volt annál, mint hogy Ousmane Dembélé elhagyja a nyáron a Barcelonát. A katalán klub már akkor el akarta adni őt, hogy megszabaduljon a fizetésétől, ráadásul a szerződése is lejár az idény végén, mindezek mellett pedig Joan Laporta nyíltan kritizálta, amiért nem fogadott el egyetlen ajánlatot sem a klubtól, sem a kérőktől.

A 24 éves francia ugyanakkor fontos tagja Xavi csapatának, épp azután tért vissza, hogy a klublegendát kinevezték, azóta 21 mérkőzésen két gólja és kilenc gólpassza van.

Kapcsolódó
Lewandowski és Messi összecsap a vébén, de nem az övék a halálcsoport
Ezúttal nem az Aranylabdáért versengenek egymással, hanem az egyenes kieséses szakaszába jutásért a világbajnokságon.

Bár Laporta arra gyanakodott, hogy Dembélé megállapodott már leendő klubjával, most a Mundo Deportivo azt írta, hogy újrakezdődhetnek a tárgyalások a játékos és a Barcelona között. Nem lesz egyszerű tárgyalássorozat ugyanakkor, mert a korábbi egyeztetések során a francia képviseletének kérése és a katalán klub ajánlata elég messze voltak egymástól.

Olyanokat hallottam, hogy nem elég profi, nem vigyáz kellőképpen magára. Ennek pont az ellenkezője igaz! Remekül elvégzi az edzésmunkát, abszolút pozitív tagja a csapatnak. Hogy ezek után mi lesz, rajta és a klubon múlik. Annyit mindenesetre megjegyeznék: nagyon kedvelem az olyan játékosokat, mint ő

mondta még februárban Xavi a franciáról.

Ousmane Dembélé 2017-ben, 140 millió euróért érkezett a Borussia Dortmundtól, 139 mérkőzésen 32 gólja és 30 gólpassza van, két bajnoki címet, két Király Kupát és egy spanyol Szuperkupát nyert a Barcával. Ugyanakkor folyamatos sérülései miatt állandóan az a kritika éri, hogy figyel oda eléggé magára, illetve a hozzáállását is többször megkérdőjelezték már az évek során.

Olvasói sztorik