Nemzetközi foci

Szalah úgy szólt a társakhoz a kiesés után, mintha elköszönne tőlük

Khaled DESOUKI / AFP
Khaled DESOUKI / AFP

Egyiptom nem lesz ott a katari vébén, miután ugyanúgy elvesztette a tizenegyespárbajt Szenegál ellen, mint az Afrika Kupa döntőjében.

A Liverpool sztárjai közül tehát Sadio Mané elkezdhet fejben készülni a novemberben esedékes tornára, Mohamed Szalah azonban szomorúan utazik vissza a klubjához, mivel lemarad az év legfontosabb futballtornájáról.

Kapcsolódó
Kisebbfajta csoda lett volna, ha Szalah belövi a tizenegyesét
A Szenegál elleni tizenegyespárbajban hibázott a Liverpool sztárja, de a szurkolók vitatható akciója miatt ez nem is meglepő.

„Megtisztelő volt veletek játszani, és büszke vagyok arra, hogy a csapat tagja lehettem, akár veletek leszek a jövőben, akár nem” – mondta Szalah a kiesés után a társainak, és egyből elindult a találgatás, hogy ez vajon egyet jelent-e a válogatottbeli visszavonulásával.

Erre majd csak a későbbiekben kapunk választ, a meccsnek azonban tart még az utóélete, az egyiptomi szövetség ugyanis a játékosoknak bekiabált rasszista megjegyzések miatt panaszt nyújtott be a FIFA-hoz.

„A lelátóról sértő bekiabálásokat lehetett hallani, ezeket főleg Szalahnak címezték. A közönség egy része olyan módon is próbálta megfélemlíteni a játékosokat, hogy kövekkel és palackokkal dobálta őket a bemelegítés alatt” – olvasható az egyiptomiak közleményében, amely azt is megemlíti, hogy a vendégek buszát is megdobálták.

Az ügy várhatóan nemsokára a fegyelmi bizottság elé kerül, de a végeredmény nem változik, Szenegál várhatja a pénteki sorsolást, Egyiptom pedig búslakodhat.

Olvasói sztorik