Nemzetközi foci

Suárez, a stílusos: ollózós góllal előzte meg Messit

Alberto Valdes / POOL / AFP
Alberto Valdes / POOL / AFP

A kétszeres világbajnok Uruguay zsinórban a negyedik, összesen a tizennegyedik focivébéjére készül, miután Brazília és Argentína mögött a harmadik helyen végzett a dél-amerikai selejtezők során.

Az utolsó forduló előtt Uruguay már biztosította a helyét a katari tornán, ennek ellenére győzelemmel zárta a selejtezőket, mivel 2-0-ra győzött Chilében.

Az első gólra a 79. percig kellett várni, de megérte, mert látványosra sikeredett: a Ronald Araujo által fölfejelt labdát Luis Suárez ollózta a chilei kapuba.

4:30-nál látható a jelenet:

Suáreznek 62. vb-selejtezőjén ez volt a 29. gólja, és ezzel ő lett a dél-amerikai zóna legeredményesebb játékosa nagy barátját, Lionel Messit megelőzve.

„Különleges este, különleges meccs, különleges mez, és egy gól. Mi mást kérhetnék még az olyan egyedi és felejthetetlen pillanatokban, amikor a hazámért játszom?” – írta a Twitter-oldalán az uruguayiak gólrekordere, aki 67 gólnál jár a válogatottban.

A Transfermarkt statisztikái szerint mindössze négyen előzik meg Suárezt a vb-selejtezőkön szerzett gólok tekintetében: a guatemalai Carlos Ruiz (39 gól), a portugál Cristiano Ronaldo (36), az iráni Ali Daei (34), valamint a lengyel Robert Lewandowski (30).

Uruguay másik gólja sem volt csúnya egyébként, azt Fede Valverde zúdította Chile kapujába a 16-oson kívülről (5:55-nél látható a fenti videón).

Dél-Amerikából Brazília, Argentína, Uruguay és Ecuador jutott ki a vébére, Peru pedig interkontinentális vb-selejtezőt játszik.

Kapcsolódó
Két dél-amerikai sztárcsapat is elvérzett a vb-selejtezőben
Peru csípte meg az interkontinentális pótselejtezőt érő ötödik helyet.
Olvasói sztorik