Nemzetközi foci

Nem játszhatott, otthon ünnepelte sírva a vb-re való kijutást a Bayern játékosa

Miután Kanada 4-0-ra legyőzte Jamaicát eldőlt, hogy a csapat 36 év után ismét ott lesz a világbajnokságon. Ez mindössze a második alkalom, hogy a kanadai válogatott ott lesz a vébén, 1986-ban épp a mieinkkel voltak egy csoportban – Magyarország akkor 2-0-ra nyert, viszont azóta sem sikerült kvalifikálni a tornára.

Kapcsolódó
Nyolc éve még megalázó vereséget szenvedett, idén a vb meglepetéscsapata lehet
Kanada nem tartozik a futball nagyhatalmai közé, de egyetlen jól kiválasztott szakember, egy átfogó program és néhány kivételes tehetség csodákra képes. A világbajnoki selejtezőkön veretlenül álló válogatott már csak három meccsre van attól, hogy Katarban történelmet írjon.

Kanada legismertebb játékosa jelenleg Alphonso Davies, a Bayern München védője, akinél a koronavírusfertőzése után szívizomgyulladást diagnosztizáltak, így idén még nem lépett pályára. Mivel még a közös edzéseket is most kezdi majd el Münchenben, így értelemszerűen a vb-selejtező hajrájában sem lépett pályára, ugyanakkor online követni lehetett, ahogy válogatottja Jamaica elleni mérkőzését nézte.

Davies csapata góljait látványosan megünnepelte, majd amikor lefújták a meccset, akkor hirtelen könnyekben tört ki örömében. A videó tökéletesen visszaadja, mit is jelent Kanadának ez a vb-kvalifikáció.

A vb-selejtező harmadik szakaszában Davies hét mérkőzésen lépett pályára (hatot pedig kihagyott), ezeken egy gólja és három gólpassza volt.

Olvasói sztorik