Nemzetközi foci

Szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt egy világbajnoki selejtező

Anwar AMRO / AFP
Anwar AMRO / AFP

Csütörtök délután félbeszakadt a Libanon-Szíria világbajnoki selejtező.

Kapcsolódó

A vendégek korán betaláltak és a félidőre már 3-0-ra vezettek, ami kicsapta a biztosítékot a libanoni drukkereknél. A félidő végén már pályára dobáltak vizes palackokat. A bíró jelezte, hogy ha ez újra megtörténik, felfüggeszti a meccset, amire a 71. percben került sor, ráadásul az egyik partjelzőt találták el vele.


Hosszú szünet érkezett, a játék sokáig állt, de az ázsiai szövetség delegáltja úgy döntött, be kell fejezni a meccset. Az eredmény már nem változott, de a lfeújás után a libanoni szurkolók megtámadták a szíriaiakat.

Ez volt a szír válogatott első győzelme a csoportkörben, míg Libanonnak csak azért nem úszott el a pótselejtezőt érő harmadik hely, mert az Egyesült Arab Emírségek csapata kikapott Iraktól.

Kapcsolódó
Csak Japánon múlt, hogy nem ütötte ki Ausztráliát a vb-selejtezőn
A vendégek akár öt-hat góllal is nyerhettek volna Sydneyben.

A két csoportból az első két helyezett jut ki a vébére, a harmadikok pedig kontinentális pótselejtezőt játszanak egymással. Utóbbi párharc győztese részt vesz az interkontinentális pótselejtezőn, amelyen a dél-amerikai ötödik helyezett lesz az ellenfél.

Ázsiai vb-selejtezők, 3. szakasz, 9. forduló

A csoport:

Libanon-Szíria 0-3 (0-3)
Koreai Köztársaság-Irán 2-0 (1-0)

A csoport állása: 1. (és vb-résztvevő) Koreai Köztársaság 23 pont/9 mérkőzés, 2. (és vb-résztvevő) Irán 22 pont/9, 3. Egyesült Arab Emírségek 9/8, 4. Libanon 6/9, 5. Szíria 5/9 (8-15), 6. Irak 5/8 (4-11)

B csoport:

Vietnám-Omán 0-1 (0-0)
Ausztrália-Japán 0-2 (0-0)

Az állás: 1. (és vb-résztvevő) Japán 21 pont/9 mérkőzés, 2. (és vb-résztvevő) Szaúd-Arábia 19/8, 3. (és pótselejtezős) Ausztrália 15/9, 4. Omán 11/9, 5. Kína 5/8, 6. Vietnám 3/9

Olvasói sztorik