Nemzetközi foci

Ibrahimovic: Kicsit pánikolok, hogy mindjárt vége, de nem én leszek szomorú, ha befejeztem, hanem te

Claudio Villa/AC Milan via Getty Images
Claudio Villa/AC Milan via Getty Images

Az AC Milan csatára, Zlatan Ibrahimovic elismerte, hogy már pánikol egy kicsit, amiért nem sokára véget ér a pályafutása.

Kapcsolódó
Ibrahimovic is meghívót kapott a világbajnoki pótselejtezőkre
A gólrekorder kilőheti csapatát a vébére.

A svéd Fotbollskanalen közölt rövid interjút a 40 évesen is válogatott meghívót kapó játékossal, aki egészen őszinte arcát mutatta a beszélgetés során.

„Addig folytatom, ameddig csak tudom és eredményes vagyok, de jól kell éreznem magam. Szeretnék élni a futball után is, az új életben is jól akarom magam érzeni. Meglátjuk, még nem tartunk ott.

Egyszerűen hálás és boldog vagyok, hogy 40 évesen továbbra is a csúcson játszhatok, és képviselhetem a hazámat. Nem akarok később semmit megbánni. Igyekszem mindent maximálisan kihasználni és kijutni a világbajnokságra

– szögezte le rögtön az interjú elején Ibrahimovic.

A svéd válogatottnak a katari vb-het pótselejtezőjén kell legyőznie előbb Csehországot, majd ha ez sikerült, akkor Lengyelországot is, de a veterán támadó bizakodó. Leszögezte azt is, hogy a pályán a legboldogabb, de éppen ezért ijesztő számára a visszavonulás gondolata.

„Nem rég jelent meg a könyvem, abban is elmondtam, hogy van bennem egy kis pánik a futball abbahagyása miatt. Kicsit félek tőle, hogy mi lesz ezután, de tudom, hogy sok lehetőséget fogok kapni. Egyik ajánlat sem tudja majd azt az adrenalint adni, amit mérkőzésre menet érzek egy-egy mérkőzés előtt. Amikor erre gondolok, akkor fog el egy kis pánik.”

Amikor azonban zárásként megkérdezte az újságíró, szomorú lesz-e, ha visszavonult, Zlatan Ibrahimovic a tőle megszokott stílusban válaszolt:

„Te leszel szomorú, ha visszavonultam, mert már nem élvezed, hogy a pályán vagyok. Soha többé nem látsz majd hasonlót!”

Olvasói sztorik